Winst voor AZ en FC Dordrecht, twee keer remise in Eredivisie

SC Cambuur viert de 1-0 tegen FC Twente. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Foto ANP/Erik Pasman

FC Dordrecht heeft vanavond tegen SC Heerenveen gestunt door als debutant in de Eredivisie met 1-2 van de Friezen te winnen. Het AZ van trainer Marco van Basten kende met een 3-0 tegen overwinning op Heracles ook een uitstekend begin van het seizoen. Zowel SC Cambuur-FC Twente als Excelsior-NAC eindigde in een remise.

Voor het eerst in twintig seizoenen speelde FC Dordrecht weer een wedstrijd in de Eredivisie. De ploeg kwam van een 1-0 achterstand kort voor de rust terug met 1-1. AZ-huurling Joris van Overeem scoorde in de 81e minuut vervolgens de winnende goal.

Bij AZ-Heracles bleven de goals in de eerste helft uit, maar na een treffer van Steven Berghuis in de 56e minuut denderde AZ over de ploeg uit Hengelo met nog twee goals.

SC Cambuur trof thuis in Leeuwarden FC Twente. Na een kwartier schoot Albert Rusnak de Leeuwarders naar een 1-0 voorsprong. In de tweede helft nam de druk op de verdediging van Cambuur toe; een door een verdediger aangeraakt schot van Youness Mokhtar leidde in de 88e minuut tot de 1-1.

Naast FC Dordrecht debuteerde ook Excelsior weer in de Eredivisie. Tegen NAC kwam de ploeg al in de negentiende minuut op voorsprong, maar een minuut later werd al de tegengoal gemaakt. Het bleef daarna 1-1.

Gisteren begon het nieuwe seizoen met de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. De Zwollenaren waren met 2-0 te sterk.