De intelligentste ploeg wint

Doelpuntenmaker Jesper Drost is het middelpunt van een Zwols feestje. Foto ANP

PEC Zwolle is het nieuwe seizoen in de eredivisie begonnen met een overwinning op FC Utrecht. In Zwolle werd het 2-0 door doelpunten, diep in de tweede helft, van Jesper Drost en invaller Soufian Moro. Op de zege viel weinig af te dingen. PEC Zwolle speelde intelligenter combinatievoetbal dan FC Utrecht, dat het kwaliteitsverschil compenseerde met een dosis opportunisme, zonder echt dreigend te worden. Het balvastere PEC Zwolle combineerde de defensie van FC Utrecht menigmaal uit elkaar en als met name Mustafa Saymak preciezer had geschoten, zou de thuisclub vroeger op voorsprong hebben gestaan. Pas een kwartier voor tijd vond Drost, na een voorzet van uitblinker Jody Lukoki, het gaatje om te scoren. Wel gemikt tekende hij voor 1-0. Het tandloze slofoffensief van FC Utrecht bracht het zelfverzekerde PEC Zwolle niet uit balans. Integendeel, in de extra tijd profiteerde Moro van de geboden ruimte en schoot de bal vanaf eigen helft fraai in het doel, 2-0. (NRC)