Liberia zet oproerpolitie in tijdens protest tegen aanpak ebolacrisis

Een Liberiaans soldaat houdt de wacht bij een wegblokkade. Foto EPA/EPA/Ahmed Jallanzo

De oproerpolitie moest er zaterdag in Liberia aan te pas komen om een protest de kop in te drukken dat gericht was tegen de wijze waarop de regering met de ebolacrisis omgaat. Boze betogers blokkeerden de drukste snelweg van het land, omdat de overheid de lichamen van sommige ebolaslachtoffers niet had opgehaald.

De lichamen lagen twee dagen langs een weg in Weala, een stadje op zo’n 75 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Monrovia. Minister van informatie liet de betogers zaterdag via de radio weten dat de ‘politie op weg is naar jullie’.

De uitbraak van ebola in West-Afrika is de grootste in de geschiedenis. Tot dusverre zijn zeker 961 mensen omgekomen, zeggen de Verenigde Naties. De epidemie begon in maart in Guinee en verspreidde zich nadien over Sierra Leone, Liberia en Nigeria. (Novum/AP)