Systeem van de ov-chipkaart onveilig

De reisgegevens van mensen die een ov-chipkaart gebruiken en een account hebben op ov-chipkaart.nl zijn momenteel niet geheel veilig. Door een technisch probleem is het mogelijk dat reisgegevens, inclusief naam, adres, woonplaats en rekeningnummer, soms zichtbaar zijn voor anderen en deels gewijzigd kunnen worden. Het lek openbaarde zich onlangs toen een kaarthouder een nieuw account aanmaakte. Tot zijn verbazing kreeg deze persoon daarbij zicht op de reisgegevens van twee andere kaarthouders. Van één waren ook adresgegevens zichtbaar, e-mailadres en rekeningnummer. Bovendien konden deze gegevens nu worden gewijzigd. Trans Link Systems, het bedrijf achter de ov-chipkaart, erkent het probleem en probeert het op te lossen. Op ov-chipkaart.nl kunnen reizigers hun transactiegegevens inzien en hun saldo verhogen. Meer dan twee miljoen kaartgebruikers hebben een account op de website.

    • NRC