Het grootste trustkantoor naar de beurs...

Het lijkt tegenstrijdig: een gesloten bedrijf als een trustkantoor dat naar de beurs gaat. Bij een beursgang hoort namelijk onvermijdelijk het openbaar maken van allerlei gegevens. En informatie verstrekken is niet iets dat trustkantoren – beheerders van brievenbusmaatschappijen – graag doen. Niet in het belang van hun klanten: buitenlandse bedrijven en particulieren die zo min mogelijk belasting willen betalen. Toch zou het grootste trustkantoor van Nederland, Intertrust, een beursnotering krijgen aan de Amsterdamse beurs, zo meldde persbureau Bloomberg deze week. Dat betekent dat de eigenaar van Intertrust, investeringsmaatschappij Blackstone, gaat cashen. Volgens Bloomberg heeft Blackstone twee jaar geleden 700 miljoen euro voor Intertrust betaald en wil de investeringsmaatschappij nu 2 miljard euro ophalen. Voor Intertrust zelf is een beursgang minder prettig. Nu hoeft het zich geen zorgen te maken over futiliteiten als imago. Maar als beursbedrijf moet het ineens allemaal aandeelhouders tevreden houden – en die schijnen dat wel belangrijk te vinden.