De ramen trillen als vanouds

Het was, op z’n zachtst gezegd, nog even spannend of het festival Appelsap nog zou doorgaan. Een paar dagen geleden stapte een actiegroep van boze omwonenden van het Oosterpark in Amsterdam naar de rechter om het festival tegen te houden. Appelsap zou slecht zijn voor de natuur in het park. Pas gistermiddag werd het kort geding na een gesprek met de organisatie ingetrokken. Leuk detail: eigenlijk zou Appelsap vorig jaar voor het laatst in het Oosterpark worden gehouden vanwege een voorgenomen herinrichting. Maar dezelfde actiegroep kwam in opstand om de daarbij behorende kap van 450 bomen tegen te houden. Ze wonnen, waardoor er geen herinrichting kwam en Appelsap gewoon kon doorgaan. Travi$ Scott, Hudson Mohawke, Action Bronson en Typhoon kunnen als vanouds de ramen van de buurt doen trillen. Kijk je trouwens uit voor de bomen?