Australische premier Abbott voor bezoek naar Nederland

De Australische premier Tony Abbott is vol lof over de manier waarop de Nederlandse regering het onderzoek leidt naar de ramp met vlucht MH17. Abbott vliegt morgen naar Nederland om maandag met premier Mark Rutte te spreken over de voortgang. Dat meldt nos.nl.

Abbott breekt voor dit bezoek aan Nederland een tournee door Australië af. Hij wil in Nederland premier Rutte persoonlijk bedanken voor de Nederlandse inspanningen. Het is zijn eerste bezoek aan Nederland als Australisch premier.

Abbott zal in Nederland ook spreken met het team dat werkt aan het identificatieproces. Ook is er een ontmoeting met Australische militairen en politieagenten die op de rampplek gewerkt hebben, aldus nos.nl.

Op een persconferentie in de Australische hoofdstad Canberra zei Abbott dat Nederland het onderzoek voortreffelijk aanpakt. Hij had lovende woorden voor het politieonderzoek in het rampgebied en voor de manier waarop het identificeren van de slachtoffers plaatsvindt. Abbott zei volgens nos.nl dat Nederland leiderschap heeft getoond en dat hij daarvoor Rutte wil bedanken.

Bij de vliegramp van 17 juli kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 38 Australiërs.

    • Niels Posthumus