Peter Sagan tekent bij Tinkoff

Peter Sagan vorige maand in de groene trui in de Tour de France. Foto AP

Peter Sagan vervolgt zijn loopbaan bij Tinkoff. De Slowaak heeft voor drie jaar getekend. Dat heeft de wielerformatie vanochtend gemeld. Sagan, die de afgelopen drie jaar de groene trui in de Tour de France veroverde, komt over van Cannondale. Gisteren legde Tinkoff zijn oudere broer Juraj al vast. Dinsdag had teameigenaar Oleg Tinkov op Twitter nog aangekondigd dat hij er niet in was geslaagd Sagan vast te leggen. De Rus voorspelde dat de Slowaak naar de nieuwe ploeg van Formule 1-coureur Fernando Alonso zou gaan. Tinkoff en Sagan werden al maanden met elkaar in verband gebracht. Bij de World Tour-ploeg treft hij grote namen als de Spanjaard Alberto Contador en de Pool Rafal Majka. De 24-jarige Sagan won tot nu toe vier etappes in de Tour de France. Vorige maand bleef hij echter droog staan, al was hij met vijf tweede plaatsen wel steeds dichtbij. Sagan heeft ook de Belgische semiklassiekers Gent-Wevelgem en E3 Harelbeke achter zijn naam staan. (Novum)