Bestuurder speedboot langer vast na veroorzaken fatale aanvaring

De 49-jarige man uit Oosterbeek die wordt verdacht van betrokkenheid bij de fatale aanvaring op de Vinkeveense Plassen mag nog zeker twee weken worden vastgehouden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald. Bij het ongeval kwamen twee mannen om het leven. De man wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van doodslag. Een eerder verzoek van het OM om de man langer vast te houden, werd verworpen. Het OM ging daartegen in beroep. Het incident vond zaterdag plaats. Bij het ongeluk voer een speedboot in op een sloep met daarin vier mannen. Zij sloegen allen overboord. Twee van hen kwamen om het leven. De speedboot voer na de aanvaring door. De politie vond de boot de volgende ochtend en arresteerde vijf mensen. Vier van hen zijn inmiddels vrijgelaten. (Novum)