Speedbootbestuurder Vinkeveen blijft vastzitten

Agenten doen onderzoek bij een van de boten die betrokken was bij de aanvaring op de Vinkeveense Plassen. Foto ANP/petershotnews.nl

De 49-jarige man uit Oosterbeek die wordt verdacht van betrokkenheid bij de fatale aanvaring op de Vinkeveense Plassen mag nog zeker twee weken worden vastgehouden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald. Bij het bootongeval kwamen twee mannen om het leven.

De Oosterbeker wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van doodslag. De rechter-commissaris zag daar woensdag echter onvoldoende aanwijzingen voor. Een verzoek van het OM om de man langer vast te houden, werd verworpen. Het OM ging vervolgens tegen die beslissing in beroep.

Voldoende ernstige bezwaren

Na de afwijzing heeft de officier van justitie stukken aan het dossier van de zaak toegevoegd. Op basis daarvan oordeelde de rechtbank vandaag dat er ‘voldoende ernstige bezwaren’ zijn om de man vast te houden.

Het incident op de Vinkeveense Plassen vond zaterdag plaats. Bij het ongeluk voer een speedboot in op een sloep met daarin vier mannen. Zij gingen allen overboord. Twee van hen kwamen om het leven. De bestuurder van de speedboot ging er na de aanvaring vandoor. De politie wist hem en vier andere verdachten echter snel op te sporen. De andere vier zijn inmiddels vrijgelaten. (Novum)