President Nigeria roept noodtoestand uit vanwege ebola

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan.
De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan. AFP / Alex Wong

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan heeft vanavond de noodtoestand uitgeroepen vanwege de ebola-epidemie, schrijft persbureau Reuters. Hierbij heeft de president 8,66 miljoen euro beschikbaar gesteld voor noodhulp.

Tot nu toe zijn in Nigeria twee mensen aan ebola overleden van de zeven besmette mensen. Sinds de uitbraak van ebola in maart zijn in Guinee, Liberia, Sierra Leone en Nigeria 961 mensen aan het virus overleden.

Een dag eerder riep Liberia de noodtoestand uit vanwege de epidemie. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de ebola-uitbraak vrijdag tot internationale gezondheidscrisis bestempeld

    • Annemarie Coevert