Alles gebeurt toch wel, of je nu ingrijpt of niet

None

Het idee dat alles toch wel gebeurt, of je ingrijpt of niet, werkt niet inspirerend op de jongeman in A Truncated Story of Infinity. In de film van Paul Trillo op Vimeo.com zie je de hoofdpersoon achter een meisje aansjouwen en bedenken wat er kan gebeuren als hij haar aanspreekt. Maar hij doet niets. Als ze haar handschoen verliest, waaieren de mogelijkheden nog verder uit. Prachtig gevisualiseerd en gemonteerd maar Trillo en zijn alter ego hakken geen knopen door.

Nee, dan Seconds van Marko Slavnic (sinds drie jaar op YouTube). Ook hier een jongen en een meisje, plus de gedachte dat je elke seconde een keus maakt die je leven kan opschudden. Dit is zo’n seconde, denkt de jongen als hij in een winkel naast het meisje komt te staan. In twee minuten zien we een fotomontage van het leven dat hij met haar zal leiden als hij haar durft aan te spreken. Of hij dat ook doet? In elk geval wordt duidelijk dat hij het zou moeten doen.

    • Herbert Blankesteijn