Nyong’o en Máxima bij de best gekleden

Wie zijn de stijlvolst geklede wereldburgers? Het blad Vanity Fair stelt ieder jaar een lijst van de best geklede prominenten samen.

Foto G. Pimentel/ WireImage

De actrices Cate Blanchett (Blue Jasmine) en Lupita Nyong’o (12 Years a Slave), beiden Oscar-winnaressen, en koningin Máxima staan dit jaar op de lijst van ‘internationaal best geklede personen’, die het Amerikaanse blad Vanity Fair ieder jaar samenstelt. Het blad met een uitgebreide well-dressed lijst komt 12 augustus uit, maar gisteren is de top 59-lijst bekendgemaakt. Ieder jaar kiest een internationaal panel van ‘modeautoriteiten’ de best geklede prominenten ter wereld. Vanity Fair publiceert de lijst nu 10 jaar, maar hij is in 1940 opgezet door een Amerikaanse modejournaliste. De lijst met ’s werelds meest stijlvol gekleden wordt dit jaar gedomineerd door acteurs, maar ook door leden van vooral Europese koningshuizen, sportsterren en kunstenaars.

Naast Máxima werden bijvoorbeeld ook de Deense kroonprinses Mary, de Britse hertogin Kate en Downton Abbey-actrice Michelle Dockery geëerd om hun stijl. Bij de mannen waren dat onder anderen zanger Pharrell Williams, American-footballspeler Victor Cruz en kunstenaar Jeff Koons. Ook de acteurs Benedict Cumberbatch, Idris Elba en Harry Potter-ster Emma Watson haalden de lijst. Opmerkelijk op de lijst dit jaar zijn schrijfster Donna Tartt en de koning van Bhutan. Hieronder een selectie uit de lijst.