Langzaam koeler

Het is wisselvallig de komende tijd en het wordt geleidelijk koeler. Toch blijven er af en toe ook mooie periodes voorkomen, bijvoorbeeld tijdens een deel van de zaterdag.

De warmte van deze vrijdag zien we voorlopig niet meer terug. Buien arriveren in de loop van de avond uiteindelijk ook in het noordoosten van het land. Soms plenst het flink door en kan het onweren. Morgenochtend start op de meeste plekken nog buiig, maar in de loop van de dag breekt vanuit het westen de zon steeds meer door. Aan de westkust bijvoorbeeld schijnt de zon in totaal nog een uur of 10. Wel stroomt minder warme lucht binnen. Het wordt 20 tot 23 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Zondag schijnt de zon iets minder vaak, maar ook dan zijn er naast buien enkele lange droge perioden.