Klasseverschil bij St. Pölten-PSV schuilde in een weggegeven shirt

Met moeite ontdeed PSV zich van een tweedeklasser uit Oostenrijk. Supporters eisen versterkingen van de directie.

Met een bescheiden blik stond Herbert Gager voor Memphis Depay, na afloop van de returnwedstrijd tussen Sankt Pölten en PSV (2-3). Of de trainer van de Oostenrijkse club het shirt mocht hebben van de aanvaller van PSV? Zijn zoon was fan, en kreeg zijn gewenste tricot.

Alleen dit moment weerspiegelde gisteravond de verhoudingen zoals die zouden moeten zijn tussen een piepkleine tweedeklasser en een Nederlandse topclub. PSV plaatste zich weliswaar voor de play-offs van de Europa League, maar van klasseverschil was amper wat te merken. De ploeg had het zwaar tegen de nummer vier uit de Oostenrijkse eerste divisie, net als in de heenwedstrijd (1-0).

Een zorgelijk gegeven. Het was alsof PSV over twee duels de grootste moeite had met FC Den Bosch. Kan gebeuren, maar fans verwachten meer van een club die wil strijden om de titel. Hun boodschap was duidelijk, afgelopen week voor de ingang van het Philips Stadion. „RVC. Hand van de knip. Versterkingen!!”, was er gekrijt op een laken.

Of zij hun zin krijgen, is de vraag. PSV laat zich tegenwoordig niet verleiden tot het aankopen van dure spelers. Wel wil technisch manager Marcel Brands in elke linie één speler aantrekken. Spits Luuk de Jong kwam over van Borussia Mönchengladbach, reservedoelman Remko Pasveer van Heracles, maar dat is het vooralsnog. Op het middenveld lonkt de komst van Belgisch international Steven Defour, maar de onderhandelingen met zijn club Porto willen nog niet vlotten.

Het scheelt dat PSV nog altijd beschikt over Memphis Depay. Hij geeft Eindhoven hoop. Net terug van zijn vakantie was de door Tottenham Hotspur begeerde aanvaller meteen belangrijk voor PSV. De WK-ganger viel na een uur in en maakte al snel de bevrijdende 1-2, nadat Jürgen Locadia PSV op voorsprong had gezet. De Jong maakte nog 1-3, waarna ook Sankt Pölten nog scoorde.