Europa League: Twente treft Qarabagh, PSV Sjachtjor, Feyenoord Loegansk

Memphis Depay (PSV, rechts) in de wedstrijd tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten.
Memphis Depay (PSV, rechts) in de wedstrijd tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten. Foto EPA/ Herbert Pfarrhofer

FC Twente treft in de laatste voorronde van de Europa League FK Qarabagh. Dat is het resultaat van de loting in Nyon. PSV treft het Wit-Russische Sjachtjor Soligorsk, terwijl bekerwinnaar PEC Zwolle tegen Sparta Praag in actie komt.

Feyenoord neemt het op tegen Zarja Loegansk uit Oost-Oekraïne. De Rotterdammers zullen de uitwedstrijd waarschijnlijk niet spelen in de stad bij de grens met Rusland, omdat daar hevige gevechten plaatsvinden tussen pro-Russische strijders en Oekraïense regeringstroepen.

Twitter avatar TuurRTLNieuws Tuur Verdonck RTL #Feyenoord tegen Zorya Loehansk in play-offs Europa League. Maar waar wordt de uitwedstrijd gespeeld? Vast niet in Loehansk zelf. #Oekraïne
Twitter avatar TuurRTLNieuws Tuur Verdonck RTL Zorya Loehansk speelt thuiswedstrijden voorlopig in Zaporizhia (Zaporozhe), in rustig deel Oekraïne. Mogelijk daarheen dus voor #Feyenoord.

Voor de uitwedstrijd tegen het Azerbeidzjaanse FK Qarabagh hoeven de spelers van FC Twente waarschijnlijk niet af te reizen naar Agdam in de betwiste enclave Nagorno-Karabach, waar het momenteel ook onrustig is. De club speelt zijn wedstrijden doorgaans in Bakoe.

    • Laura Klompenhouwer