Europa League: Twente treft Qarabagh, PSV Sjachtjor, Feyenoord Loegansk

Memphis Depay (PSV, rechts) in de wedstrijd tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten. Foto EPA/ Herbert Pfarrhofer

FC Twente treft in de laatste voorronde van de Europa League FK Qarabagh. Dat is het resultaat van de loting in Nyon. PSV treft het Wit-Russische Sjachtjor Soligorsk, terwijl bekerwinnaar PEC Zwolle tegen Sparta Praag in actie komt.

Feyenoord neemt het op tegen Zarja Loegansk uit Oost-Oekraïne. De Rotterdammers zullen de uitwedstrijd waarschijnlijk niet spelen in de stad bij de grens met Rusland, omdat daar hevige gevechten plaatsvinden tussen pro-Russische strijders en Oekraïense regeringstroepen.

Twitter avatar TuurRTLNieuws Tuur Verdonck RTL #Feyenoord tegen Zorya Loehansk in play-offs Europa League. Maar waar wordt de uitwedstrijd gespeeld? Vast niet in Loehansk zelf. #Oekraïne
Twitter avatar TuurRTLNieuws Tuur Verdonck RTL Zorya Loehansk speelt thuiswedstrijden voorlopig in Zaporizhia (Zaporozhe), in rustig deel Oekraïne. Mogelijk daarheen dus voor #Feyenoord.

Voor de uitwedstrijd tegen het Azerbeidzjaanse FK Qarabagh hoeven de spelers van FC Twente waarschijnlijk niet af te reizen naar Agdam in de betwiste enclave Nagorno-Karabach, waar het momenteel ook onrustig is. De club speelt zijn wedstrijden doorgaans in Bakoe.

    • Laura Klompenhouwer