Drost schiet PEC Zwolle voorbij FC Utrecht

PEC Zwolle is de Eredivisie begonnen met een zege. De winnaar van de Johan Cruijff Schaal besliste vrijdag het openingsduel van de competitie tegen FC Utrecht door een doelpunt van Jesper Drost.

Een kwartier voor tijd schoot hij diagonaal binnen. Soufian Moro maakte er in blessuretijd 2-0 van. PEC is door de zege ook de eerste koploper. Zaterdag en zondag volgen er nog acht duels.

De wedstrijd begon met het nodige spektakel waarbij de kansen vooral voor PEC waren. Na een voorzet van de deze week van Ajax overgenomen Jody Lukoki kon Mustafa Saymak inkoppen, maar zijn inzet ging over. Later volgde nog een schot van Saymak.

Dorst sloeg op het goede moment toe

Na het eerste kwartier ging het tempo echter omlaag. Utrecht kon het door de nieuwe trainer Rob Alflen gewenste aanvallende spel geen vorm geven. De ploeg leed veel balverlies als het de bal naar voren pompte en kon dus ook nauwelijks iets creëren.

In de tweede helft trokken de bezoekers iets vaker naar voren. Toen Utrecht er een lange periode balbezit op had zitten, sloeg Zwolle echter toe. Drost kreeg de bal terwijl hij bijna op de doellijn stond en schoot in de verre hoek binnen.

Met een achterstand op de borden nam de druk op Utrecht toe. In de slotfase besloot de ploeg dan ook doelman Robbin Ruiter mee te sturen in de aanval. Toen die aanval werd afgeslagen belandde de bal bij Moro. Vanaf eigen helft schoot hij de bal in het Utrechtse doel. (Novum)