Bestuurder speedboot Vinkeveense plassen had te veel gedronken

De 49-jarige man uit Oosterbeek die zaterdag op de Vinkeveense Plassen met zijn speedboot op een sloep botste, had te veel gedronken. Omdat die informatie aanwijzingen oplevert voor doodslag, blijft de man toch langer in voorarrest. Bij het ongeluk kwamen twee mensen om het leven.

Een agent bij een boot die betrokken was bij de aanvaring op de Vinkeveense Plassen. Foto ANP

De 49-jarige man uit Oosterbeek die zaterdag op de Vinkeveense Plassen met zijn speedboot op een sloep botste, had te veel gedronken. Dat schrijft de NOS. Bij het ongeluk kwamen twee mensen om het leven.

Omdat die informatie aanwijzingen oplevert voor doodslag, blijft de man toch langer in voorarrest.

Het ongeluk gebeurde zaterdag. De speedboot botste op een sloep met vier mannen, die allen overboord sloegen. Twee van hen wisten zich te redden. Na de aanvaring voer de speedboot door. De politie vond de boot de volgende morgen, en arresteerde vijf mensen. Vier van hen zijn vrijgelaten.

Deze week verdacht het OM de man al van doodslag, maar de rechter-commissaris zag daar woensdag onvoldoende aanwijzingen voor. Een verzoek van het OM om de man langer vast te houden, werd verworpen. Het OM ging daarna tegen die beslissing in beroep.

    • Sterre van der Hee