Top 5

Grote namen op Lowlands 15-16-17 aug. in Biddinghuizen

1

Snoop Dogg

Snoop Dogg alias Snoop Lion is tegenwoordig op het reggaepad, maar zal op Lowlands ook zijn hiphophits spelen. In 1996 trad hij voor het eerst in Nederland op, en hij keerde sindsdien regelmatig terug.

Zondag 13.45, Alpha

2

Stromae

Op Pinkpop was de half Vlaamse, half Rwandese zanger Paul Van Haver, alias Stromae, dit jaar een sensatie. Nu mag hij zijn zegetocht voortzetten op Lowlands. Met Franse chansons in een modern jasje.

Zaterdag 21.50, Alpha

3

Queens of the Stone Age

De band rond frontman Josh Hommes is zondag de afsluiter in de Alpha. Afkomstig uit het Californische Palm Desert, maakt de groep lome, broeierige woestijnrock vol beukende ritmes, die ze zelf omschrijven als robotrock.

Zondag 21.45, Alpha

4

Kaiser Chiefs

In 2005 stond de energieke britpopband uit Leeds voor het eerst op Lowlands, met zanger Ricky Wilson die ondanks zijn gegipste enkel vrolijk ronddanste. Nu staan ze er weer, met een nieuwe drummer.

Vrijdag 16.30, Alpha

5

Skrillex

De Amerikaanse producer Sonny John Moore treedt sinds 2008 op onder de naam Skrillex. De man die dubstep verbouwde tot elektrorock staat alweer voor de derde keer op Lowlands met zijn heftige lasershow.

Zondag 19.20, Alpha