PSV na winst verder naar play-offs Europa League

Keeper Jeroen Zoet en Jeffrey Bruma (r) van PSV in het duel tegen Sankt Pölten.
Keeper Jeroen Zoet en Jeffrey Bruma (r) van PSV in het duel tegen Sankt Pölten. Foto EPA / Herbert Pfarrhofer

PSV is een stap dichter bij de groepsfase van de Europa League gekomen. De Eindhovense club won vandaag in Oostenrijk met 3-2 van Sankt Pölten en plaatste zich daarmee voor de play-offs. Vorige week was PSV met een 1-0 thuiszege aan de dubbele ontmoeting begonnen.

Sankt Pölten speelt in Oostenrijk slechts in de tweede divisie, maar mocht door het bereiken van de bekerfinale toch Europa in. Desondanks had PSV in de NV Arena lange tijd de handen vol aan de opponent, die vorige week in Eindhoven ook al meer tegenstand bood dan verwacht.

Uit een snelle uitbraak zorgde Jürgen Locadia weliswaar voor 0-1, maar na een uur spelen bracht Daniel Segovia met een afstandsschot de spanning terug.

Pas na het inbrengen van WK-ganger Memphis Depay, die aanvankelijk op de bank was gehouden, kwam er wat extra elan in het spel van PSV. Vlak nadat hij Luciano Narsingh was komen aflossen, maakte de door Tottenham Hotspur begeerde aanvaller er in de 69e minuut 1-2 van.

Amper een minuut later stelde hij Luuk de Jong, vorige week matchwinner in Eindhoven, in staat om 1-3 te scoren. De late aansluitingstreffer van Konstantin Kerschbaumer was slechts voor de statistieken.

PSV moet alleen de play-off-wedstrijd nog overleven om voor de zesde keer op rij de groepsfase van de Europa League te halen. Vrijdagmiddag wordt bij de loting in Nyon duidelijk wie de tegenstander wordt voor de wedstrijden op 21 en 28 augustus. (Novum)