Oud-minister Jamaloodin vrij

Voormalig minister van Financiën van Curaçao George Jamaloodin is gisteren vrijgelaten. Hij zat op het eiland vast voor de moord op politicus Helmin Wiels. De rechter-commissaris vindt dat er onvoldoende redenen zijn om Jamaloodin nog vast te houden, meldt het Openbaar Ministerie.

De oud-minister werd eind vorige maand aangehouden. Hij zou de opdrachtgever zijn van de moord op Wiels. Justitie verdenkt hem daar ook nog steeds van en overweegt de beslissing van de rechter-commissaris aan het hof voor te leggen.

Wiels werd in mei vorig jaar vermoord op het strand van Marie Pampoen. Het OM eiste dinsdag een levenslange gevangenisstraf tegen hoofdverdachte Elvis K. Hij deed bekentenissen over de moord tegenover de politie, maar trok ze later in. De andere drie verdachten die in Willemstad terechtstaan voor de moord horen later deze week welke eis justitie voor hen in gedachten heeft. (Novum)