Lowlandsweekend van Jett Rebel: van fan tot ster

None

Vier jaar geleden probeerde Jelte Tuinstra (23), inmiddels beter bekend als popzanger Jett Rebel, het Lowlandsterrein op te komen door over een hek te klimmen. Het was op de laatste dag van het festival en hij wilde Queens of the Stone Age zien. Maar toen hij voor het terrein stond leek het hem, ondanks het feit dat hij best van klimmen houdt, beter om een slimme list te bedenken. Het was het jaar van de zwart-witte festivalbandjes, dus scheurde Jett Rebel een stukje van een zwarte tas af en maakte hij er met kauwgom witte letters op. Het lukte, hij kwam langs de beveiliging. Die avond zag hij zijn helden spelen.

Maar goed, dat was toen. Dit jaar staat hij zelf op het podium als act (zaterdag 16 augustus, 17.15 in de Grolsch). „Ik beloof het nu goed te maken met de organisatie door extra mijn best te doen.”

Dit jaar staat Queens of the Stone Age overigens weer op het programma, maar Jett Rebel verwacht niet dat hij het optreden zal kunnen zien. „Op Pinkpop trad ik ook op, en daarvan heb ik geleerd dat de kans heel klein is dat je echt wat te zien krijgt. Daar heb ik geen band gezien, gewoon nul. Er was geen tijd voor en we waren er al voor het festival begon, dus.”

Bovendien is in het publiek staan één ding, maar op het podium staan is een „soort kinderdroom” die uitkomt. „Ik heb vrienden die op Lowlands hebben gespeeld en het voelde een beetje van ‘het is de droom die eventueel ook nog weleens ooit zou kunnen lukken, niet dit jaar, maar volgend jaar nog’.”

Zo zat Jelte op het conservatorium in de klas bij Pablo van der Poel, zanger en gitarist van DeWolff. Van der Poel stond drie jaar geleden met zijn band op Lowlands. „Wij waren allemaal van: holy damn, jongens, ze spelen op Lowlands. Hij had ook nog zijn gitaar in het publiek gegooid, echt een rockstar story.”

Jett Rebel had gehoopt dat dit jaar ook vrienden van hem, de Haagse band Taymir, op Lowlands zouden staan. Ze zouden met elkaar een barbecue organiseren tijdens het Lowlandsweekend.

Maar Taymir, dit jaar wel op Pinkpop, staat niet op het Lowlandsprogramma.

De Taymir-barbecue houdt Jett Rebel dus tegoed. Maar aan zijn eigen rockstar story op Lowlands kan hij dit jaar beginnen. Hij treedt op tussen grote namen uit de popmuziek zoals Snoop Dogg en Portishead die dit jaar ook spelen op het festival in de polder bij Biddinghuizen, volgend weekeinde, van 15 t/m 17 augustus.

    • Romy van der Poel