Grappige 65+romantiek

And So It Goes is een romantische komedie voor 65-plussers, de film gaat niet over beginnende liefde maar over tweedekansliefde. En hij is net zo voorspelbaar als de gemiddelde romkom: geheel volgens verwachting ontdooit de grumpy old man geleidelijk en doet hij vervolgens verwoede pogingen om Leah in bed te krijgen – in liefde heeft hij geen zin meer. Of toch? De film drijft vooral op de koppeling van Michael Douglas aan Diane Keaton, voor het eerst samen in een film. Als zij haar standards zingt, komt er altijd een moment waarop zij in huilen uitbarst omdat de liedjes haar aan haar overleden echtgenoot doen denken, iets waar Oren (Douglas) zich vreselijk aan ergert. Hij wil best haar manager worden maar dan zonder dat constante gesnotter. Toch heeft hij iets gemeen met haar, ook hij is weduwnaar. En beiden leven op van het contact met Orens kleindochter en hervinden zo het plezier in hun leven. And So It Goes is zeker geen hoogvlieger, maar door het meedoen van Douglas (1944) en Keaton (1946) is hij toch nog enigszins genietbaar als bijdrage aan de snel groeiende lijst films voor ouderen – een lucratieve groeimarkt.

    • André Waardenburg