‘Een bloem voor Sieb’. Uitgeverijen organiseren openbare afscheidsbijeenkomst Sieb Posthuma (1960-2014)

Prinses Laurentien en Sieb Posthuma bij het slotapplaus van de première van Mr. Finney de Opera.
Prinses Laurentien en Sieb Posthuma bij het slotapplaus van de première van Mr. Finney de Opera. Foto ANP / Martijn Beekman

De uitgeverijen die werk hebben uitgegeven van de dit weekend overleden illustrator en schrijver Sieb Posthuma slaan de handen ineen en organiseren een openbare afscheidsbijeenkomst. Dat wordt gemeld in een persbericht.

Liefhebbers van het werk van Posthuma, vrienden en bekenden worden tijdens de bijeenkomst in staat gesteld om afscheid te nemen van Posthuma. Posthuma, de vaak bekroonde schrijver en illustrator van Mr. Finney, Aadje Piraatje en Koekjes!, overleed dit weekend op 54-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam.

De openbare afscheidsbijeenkomst wordt georganiseerd door Posthuma’s uitgeverijen Querido Kinderboeken, Leopold, Gottmer, Mercis en Hoogland & Van Klaveren. De bijeenkomst vindt plaats op 9 augustus in De Duif, een kerkgebouw op de Amsterdamse Prinsengracht.

De bijeenkomst duurt van 10.30 tot 12.30 uur. Volgens de organiserende uitgeverijen, die vragen of bezoekers een ‘bloem voor Sieb’ willen meebrengen, zullen er geen toespraken gehouden worden. Wel is er een muzikale voordracht. Posthuma zal na de dienst in besloten kring begraven worden.

    • Roderick Nieuwenhuis