Delta Lloyd maakt weer winst

Het hoofdkantoor van Delta Lloyd in Amsterdam. Foto ANP / Koen van Weel

Delta Lloyd heeft in het tweede kwartaal weer winst weten te maken. Het nettoresultaat kwam uit op 280 miljoen euro. Dat blijkt uit de vanochtend gepubliceerde kwartaalcijfers van de verzekeraar. In de periode april-juni vorig jaar werd nog een verlies gemaakt van 92 miljoen euro, in 2012 werd in hetzelfde kwartaal zelfs een verlies gemaakt van 942 miljoen euro.

Het concern uit Amsterdam zag de operationele winst wel met zeven procent teruglopen tot 191 miljoen euro. De bruto-inkomsten uit premies daalden met acht procent tot krap 2,2 miljard euro.

Dat er toch onder de streep meer geld overbleef, komt doordat Delta Lloyd vooral op nieuwe producten, zoals collectieve levensverzekeringen, meer winstmarge behaalde, aldus topman Niek Hoek. Ook de kosten daalden met drie procent.

Groei op hypotheekmarkt, verlies bij vermogensbeheer

Delta Lloyd groeide in het tweede kwartaal hard op de hypotheekmarkt. De productie hieruit steeg met ruim de helft tot 564 miljoen euro. Bij het beheer van vermogens verloor Delta Lloyd juist klanten.

De kapitaalpositie van Delta Lloyd is volgens Hoek ‘robuust’. De solvabiliteit, de verhouding tussen de eigen bezittingen en de schulden, steeg met 23 procentpunt naar 207 procent, ruim boven het streven van 200 procent. De stijging kwam vooral door de succesvolle uitgifte van achtergestelde obligaties. (Novum)