De hypotheekrente kan nog veel lager, en wat de dag verder interessant maakt

Foto iStock

Wie profiteert er van de lage rente?

Consumenten natuurlijk. Daarom heeft de Europese Centrale Bank de rente immers verlaagd. Zodat consumenten makkelijker geld lenen bij banken - onder andere voor hypotheken -, dat geld uitgeven en zo de economie stimuleren. Klinkt mooi, zo op papier. In de praktijk valt het echter nogal tegen: banken spelen niet al het voordeel door.

Genoeg geboerd?

Online de boer uithangen. In een niet zo ver verleden deed ruim een vijfde van alle Facebookgebruikers dat met het spelletje FarmVille. Ja, voor producent Zynga waren het gouden tijden in 2010. Maar sindsdien gaat het almaar minder met de gameproducent. Hoe komt dat en kan het bedrijf daar iets aan doen?

Geld verdienen als water dankzij water

De waterdivisie van Nestlé staat onder druk dankzij een kritische documentaire. Het bedrijf probeert daar van alles aan te doen, want met water valt heel veel geld te verdienen.

Sancties, tegen-acties

Russische contra-sancties tegen EU en VS lijken er nu echt aan te komen, het eerste slachtoffer: Nederlands groente en fruit. Hoeveel schade gaat Nederland lopen, als dat doorgaat?

En verder

Het CBS brengt vandaag inflatiecijfers naar buiten. Hoe komt het dat de prijs van brood en bier sneller stijgt dan van een laptop of een mobieltje?

Aan mannelijke CEO’s wordt nooit gevraagd hoe ze dat combineren met hun gezinsleven. Maar Max Schireson, topman van een groot techbedrijf in New York, deed juist voor zijn familie een stap terug.

De beroepsvereniging voor journalisten NVJ zoekt iemand die wel wat heeft met journalistiek, maar meer nog alles af weet van managen en financiën.

Hoe installeer je een windmolen? In Beeld laat zien hoe. Je moet in ieder geval geen hoogtevrees hebben.

    • Sam de Voogt