Tot 20 jaar geëist tegen medeverdachten moord Wiels

De zwaarbewaakte rechtbank op Curaçao.
De zwaarbewaakte rechtbank op Curaçao. Foto ANP/Prince Victor

Tegen twee verdachten van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels zijn woensdag door het OM op Curaçao celstraffen van vijf en twintig jaar geëist. De hoogste strafeis was voor Dangelo D.. Hij wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de moord op Raul ‘Bolle’ Martinez, die vermoedelijk na de moord op Wiels de vluchtauto bestuurde.

Justitie is bij het bepalen van de strafeisen tegen Dangelo D. en Carlos P. uitgegaan van medeplichtigheid en niet van het medeplegen van de moord. Daarvoor is te weinig bewijs, zei officier van justitie Gert Rip.

Tegen hoofdverdachte Elvis K. werd dinsdag al een levenslange celstraf geëist. Donderdag staat nog een vierde verdachte terecht. Hij zou de uitvoering van de moord hebben voorbereid en de schakel zijn geweest tussen uitvoerders en opdrachtgevers. (Novum)