Man achter het stuur, bloed aan de muur

Foto Reuters

Wat heeft de blauwe bolide van deze Chinees overdwars op ooghoogte geparkeerd? Watersnood? Een wervelstorm? Is de bestuurder stuntman voor een actiefilm? Of is de man gewoon bijziend? Dat laatste kunnen we niet achterhalen, maar wat volgens lokale media wel zo is: deze man in Wenhzou had problemen met achteruit inparkeren.

Achteruit inparkeren, het is ook voor het mannelijk deel van de Chinese bevolking geen gemakkelijke taak. Eerder berichtten we al over de roze, extra brede parkeerplaats voor vrouwen in China. Die introduceerde het Wereld Metropolis winkelcentrum in Dalian enkele weken geleden in het noordoosten van land. Uit „respect” voor vrouwelijke bestuurders, volgens het management, al ontketende de actie een golf van verontwaardiging op sociale media in het land. Ook mannen in China kampen weleens met navigatieproblemen, zo blijkt uit deze foto. Deze man in Wenhzou reed achteruit en vergat simpelweg op de rem te trappen toen het einde van de weg naderde. Reddingswerkers helpen hem hier uit de auto, die pardoes op het dakterras aan de overkant van het steegje is beland.