Kijken: reizigers in Perth duwen metro om beknelde man te redden

Indrukwekkende beelden uit de Australische stad Perth. Daar raakte een man bij het instappen van een metro met zijn been bekneld tussen het perron en de trein. Een paar handen waren niet genoeg om hem te bevrijden, maar de handen van een menigte reizigers en medewerkers van het station waren dat wel.


De man stapte vanochtend tegen het eind van de spits in op een station in de westelijke Australische stad toen hij uitgleed en vast kwam te zitten. “We hebben de bestuurder van de metro meteen op de hoogte gesteld om ervoor te zorgen dat de trein niet zou bewegen”, zei een woordvoerder van vervoerder Transperth tegen ABC.

“Daarna haalde onze staf passagiers uit de metro bij elkaar - en er waren er veel - en zorgden ze ervoor dat ze de trein van het perron af konden bewegen, zodat hij gered kon worden.”

Het gebeurt vaker dan eens dat dergelijke situaties ernstige verwondingen opleveren. Volgens de woordvoerder van Transperth was het “de macht van mensen” die dat in het geval van deze passagier heeft voorkomen.

Eerder in Japan

Vorig jaar gebeurde iets soortgelijks in Saitama, een stad ten noorden van de Japanse hoofdstad Tokio. Toen kwam een vrouw bij het verlaten van de metro vast te zitten. Ook zij werd gered door tientallen reizigers en metropersoneel en hield geen verwondingen over aan de beknelling.

    • Frank Huiskamp