Heiligschennis

None

In Sacred 3 loods je een held in vogelperspectief door een fantasylandschap, terwijl je allerlei vijanden verslaat. Gaandeweg word je sterker en krijg je meer speciale aanvallen tot je beschikking. Het is mogelijk om met drie anderen ten strijde te trekken, wat deze behoorlijk doorsneegame zeker leuker maakt. Er is echter een vreemde dissonant. Hoewel het aan alle kanten oogt als een serieus, zij het clichématig avontuur, word je als speler constant gebombardeerd met grappig bedoelde voice-overs die zowel slecht geschreven als slecht geacteerd zijn. Het is de soort humor dat je in kindersitcoms hoort: „Ik heb ooit twee havens en een chihuahua veroverd. Ik heb alles teruggegeven hoor. Behalve de chihuahua.” Alleen het lachbandje ontbreekt. Misschien wilden de makers op het laatste moment nog wat persoonlijkheid injecteren. Het resultaat is dat een slaapverwekkende heldentocht nu gepaard gaat met constante, plaatsvervangende schaamte.

    • Harry Hol