There’s Something About Mary

None

RTL 8, 20.30-23.00u

(Bobby & Peter Farrelly, 1998). Zanger Jonathan Richman en drummer Tommy Larkins zijn misschien wel het leukste onderdeel van de trendsettende komedie There’s Someting About Mary. Het duo fungeert als Grieks koor en duikt te pas en te onpas op. Zo verzorgt ex-punker Richman (The Modern Lovers) vanaf een boomtak een gezongen introductie, de titelsong. Op het grasveld beneden hem worden ondertussen middelbare-schooltrauma’s geboren. De 16-jarige Ted (Ben Stiller) neemt het op voor Warren, een geestelijk gehandicapte dikzak. Het heeft tot Teds verbazing tot gevolg dat hij voor het eindexamenbal gevraagd wordt door diens zusje Mary (Cameron Diaz), het mooiste meisje van de school. Komedies met Ben Stiller bevatten vaak scènes die voor de hoofdpersoon uiterst gênant zijn. Zo komt het geslachtsdeel van Stiller tijdens zijn eerste bezoekje aan zijn grote liefde Mary klem te zitten in zijn rits, waarna tot zijn verdere schaamte werkelijk iedereen zich met hem gaat bemoeien. Zelfs de brandweer moet er aan te pas komen met een tangetje. Met gruwelijke gevolgen: hij moet worden afgevoerd in een ambulance. En dat is nog maar het begin van nog veel meer ellende.

André Waardenburg