Alleen bestuurder boot Vinkeveen voorgeleid

De bestuurder van de boot waarmee zaterdagavond op de Vinkeveense Plassen twee mannen werden doodgevaren wordt vandaag voorgeleid. Hij wordt verdacht van doodslag. Twee andere opvarenden die nog vastzitten komen later deze week vrij, liet de politie gisteren weten. De bestuurder van de boot is een 49-jarige man uit Oosterbeek. Hij werd zondag met een 53-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden voor betrokkenheid bij het fatale ongeluk. Zij zitten niet meer vast, maar zijn nog wel verdachten. Later op de dag werden een 26-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Amstelveen aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest voor verhoor, maar de officier van justitie heeft besloten hen niet voor te geleiden. Wel blijven ze verdachten nadat ze op vrije voeten zijn gesteld. De politie is nog bezig met het technisch onderzoek en het horen van getuigen.

    • Novum