VS beloven 30 miljard in Afrika te investeren

President Barack Obama heeft gisteren meer dan 30 miljard dollar aan staatssteun en particuliere investeringen in Afrika aangekondigd. Hij deed dat op de tweede dag van een driedaagse top met meer dan 40 Afrikaanse staatshoofden en regeringsleiders in Washington. Afrikaanse leiders riepen op tot een diepere economische relatie met de VS. De Amerikaanse regering wil haar achterstand in Afrika ten opzichte van Europa en China inhalen. Minister van Financiën Jacob Lew herinnerde eraan dat Afrika „de tweede regio van de wereld is wat betreft krachtige economische groei”. Obama zei dat Amerika vastbesloten is een partner te zijn in Afrika’s succes. Hij wees Amerikaanse ondernemers erop dat slechts 1 procent van de Amerikaanse export naar Afrika ten zuiden van de Sahara gaat. (AFP, Reuters)