‘Vrouwen kunnen goed wachten’

None

Maria Pia Calzone speelt Imma Savastano, echtgenote van de machtige peetvader Pietro Savastano. In het begin zien we haar als de trouwe vrouw van, maar als haar man wordt gearresteerd, neemt zij de teugels in handen.

„Ik wilde een vrouw spelen die geen slachtoffer is van het systeem, geen passieve figuur, maar partner en adviseur. Dat is de rol van vrouwen nu binnen de camorra. Ze zijn even wreed, gemeen en meedogenloos als een man. Het verschil zit misschien in de middelen. Een man kan opdracht geven iemand te laten vermoorden of het zelf doen. In de serie raadt Imma een man vriendelijk doch dringend aan om zelfmoord te plegen, omdat dat het beste is voor zijn gezin. Het is een ander soort wreedheid, maar het doel is hetzelfde. Imma zegt ook dat in het leven niet degene wint die het sterkst is, maar degene die het best kan wachten. Vrouwen zijn hier meester in.”

„Ik heb voor deze rol contact gezocht met de ex-vrouw van een camorrista die zelf drie jaar had gezeten wegens drugshandel. Van haar heb ik geleerd dat je er altijd rekening mee moet houden dat je moet vluchten. En dat je voortdurend je macht moet laten zien, mensen moet intimideren om te overleven. Daarom zijn hun huizen ook zo weelderig ingericht. Het is een instrument om je macht te laten zien. Hoe rijker je huis, hoe groter je macht. Maar al die rijkdom, al dat geld, dat maakt die mensen niet blij. Ze zijn nooit gelukkig.”