Man United wint toernooi VS

None
Foto AP

Louis van Gaal heeft zijn eerste prijs als trainer van Manchester United te pakken. In de finale van de International Champions Cup was de ploeg van de oud-bondscoach met 3-1 te sterk voor aartsrivaal Liverpool. De wedstrijd in Miami begon slecht voor United. Liverpool kwam door een benutte penalty van Steven Gerrard op voorsprong. Na rust maakte Wayne Rooney gelijk en niet veel later zette Juan Mata de equipe van Van Gaal op voorsprong. Invaller Jesse Lingard tekende voor het slotakkoord. De zege op Liverpool is de vijfde serieuze test die Manchester United deze voorbereiding met goed gevolg doorstaat. Eerder werden Los Angeles Galaxy (7-1), AS Roma (2-1), Internazionale (na strafschoppen) en Champions League-winnaar Real Madrid (3-1) verslagen. Net als in die duels koos Van Gaal voor een 5-3-2 systeem. Robin van Persie ontbrak bij United. De spits van het Nederlands elftal genoot nog van een vakantie en reisde niet mee naar het oefentoernooi. (Novum)