Kleuter (5) schiet peuter (3) met pistool neer in tuin bij huis in Colorado

In de Amerikaanse staat Colorado is gisteren een 3-jarig meisje ernstig gewond geraakt nadat een 5-jarige jongen haar had neergeschoten met een rondslingerend pistool. Het wapen was van haar moeders vriend, die wordt vervolgd voor kindermishandeling. Een jongen van 9 had het pistool gevonden en wist door het spelen van computerspelletjes zoals Call of Duty: Black Ops hoe hij het moest ontgrendelen, aldus de politie. Hij had het wapen aan het jongere jongetje gegeven, die het pistool op het meisje richtte en afvuurde. De kogel ging recht door het lichaam van het meisje, die na een operatie in kritieke maar stabiele conditie verkeert. De jongetjes gaan vrijuit vanwege hun leeftijd. De kinderen speelden in de achtertuin ten tijde van het schietincident. De moeder en haar vriend waren thuis. (Reuters)