‘Ten minste 125 doden bij veerbootongeluk Bangladesh’

Reddingswerkers zoeken in de rivier de Padma na het zinken van de veerboot.
Reddingswerkers zoeken in de rivier de Padma na het zinken van de veerboot. Foto AP/ A. M. Ahad

Van de meer dan 200 passagiers aan boord van de veerboot die gisteren in Bangladesh kapseisde, hebben ten minste 125 het hoogstwaarschijnlijk niet overleefd, heeft de minister van Scheepvaart van het land vandaag bekendgemaakt.

Volgens Shajahan Khan zijn er zeker 110 mensen gered of naar de oever gezwommen. Het is opvallend dat Khan nu met deze berichten komt, aangezien de veerboot vanochtend nog spoorloos was, schreef persbureau AP. Het is dus onduidelijk waar de cijfers vandaan komen.

Khan heeft opgeroepen de eigenaar van de boot te arresteren. Hij zou ervan verdacht worden te boot te zwaar te hebben beladen en te hebben gevaren zonder de juiste papieren.

Vaker ongelukken

Veerbootongelukken komen vaker voor in Bangladesh. In mei kwamen nog vijftig mensen om in hetzelfde district, toen een soortgelijke veerboot kapseisde. In maart 2012 zonk ook een veerboot in het gebied. Daar kwamen minstens 145 mensen bij om. Veiligheidsvoorschriften zijn beperkt en veerboten zijn vaak overbelast.

    • Frank Huiskamp