Mogelijk terreuraanslag met graafmachine

foto afp

In Oost-Jeruzalem ramde een graafmachine gisteren een bus. Een voorbijganger kwam daarbij om het leven, vijf mensen raakten gewond. De Israëlische politie sprak van een „terroristische aanval” en schoot de bestuurder van de bulldozer dood.

Het Israëlische leger hervatte gisteren zijn offensief in Gaza. Dat gebeurde na het verstrijken van een zeven uur durend bestand dat het eenzijdig had uitgeroepen. Palestijnse functionarissen maakten in de avond melding van een Israëlische luchtaanval in Gaza. Daarbij vielen twee doden en zestien gewonden. Israël kondigde het bestand af om humanitaire hulp in de Gazastrook mogelijk te maken. Gisteravond laat waren er onbevestigde berichten over een nieuw staakt-het-vuren, op initiatief van Egypte.

    • Ap