Man opgepakt voor bommelding in vliegtuig uit Doha

De Britse politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht op een vlucht van Doha naar Manchester als grap een bommelding te hebben gedaan aan boord. Vlucht 23 van Qatar Airways werd door militaire vliegtuigen geëscorteerd naar de luchthaven van Manchester, meldt persbureau AP.

Het vliegtuig van Qatar Airways, omsingeld door hulpdiensten op Manchester Airport.
Het vliegtuig van Qatar Airways, omsingeld door hulpdiensten op Manchester Airport. Foto Reuters/Andrew Yates

De Britse politie heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht op een vlucht van Doha naar Manchester als grap een bommelding te hebben gedaan aan boord. Vlucht QTR23 van Qatar Airways werd uiteindelijk door de Britse luchtmacht geëscorteerd naar de luchthaven van Manchester, meldt persbureau AP.

Aan boord van het vliegtuig, dat inmiddels veilig is geland, zaten 269 passagiers en 13 bemanningsleden. De piloot had een waarschuwing gekregen over een mogelijk verdacht voorwerp aan boord van de Airbus A330-300 en riep hulp in. Daarop werd volgens het Britse ministerie van Defensie met spoed een gevechtstoestel ingezet om de situatie te onderzoeken.

Twitter avatar MrTonyGrice Anthony Grice I’m at Manchester airport & just watched a Fighter Jet tailing a passenger aeroplane!
Looked like a Qatar airline! http://t.co/zm5VrrLXpq

Na landing werd het vliegtuig naar een afgezet gebied getaxied, waar politie-eenheden klaarstonden om de verdachte te arresteren.