En dan nu iets heel anders

Het was gaaf, goed, leuk en geweldig, die serie optredens van Monty Python in de Londense O2 Arena, begin vorige maand. „Spectaculaire balletten”, „veel beroemde sketches, met verve gebracht”, „in een decor in de sfeer van revue- en variététheater”, zo schreef NRC-recensent Paul Steenhuis na de eerste voorstelling in de O2.

Gemist natuurlijk, die voorstellingen in Londen. Maar geen nood, er is nog een kans: morgenavond is de voorstelling in 14 Pathé-bioscopen in Nederland te zien. Voor bijna alle voorstellingen zijn nog kaarten te krijgen.

Op 20 juli, de laatste van de reeks van zeven voorstellingen, was de show Monty Python Live (mostly) ook in de bios te zien – live via een satellietverbinding. Wegens succes herhaalt Pathé deze show. Behalve in die Nederlandse bioscopen waren er zo’n „2.000 cinemas around the world”, zoals de BBC schrijft, die de Monty Python-show vertoonden.

Kaartjes kosten 12,50 euro en de voorstelling duurt bijna 3,5 uur.