Ecclestone schikt met aanklagers voor 75 miljoen euro

Formule 1-baas Bernie Ecclestone verlaat vanmiddag de rechtszaal in München. AP / Matthias Schrader
Formule 1-baas Bernie Ecclestone verlaat vanmiddag de rechtszaal in München. AP / Matthias Schrader Foto AP/Mitthias Schrader

Het proces tegen Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone is vanmiddag beëindigd met een schikking van 75 miljoen euro. De rechtbank in München ging vanmiddag akkoord met het voorstel, zo schrijft persbureau AP. De schikking werd eerder vandaag al getroffen, maar moest nog langs de rechter.

Ecclestone werd beschuldigd van omkoping en het aanzetten tot misbruik van vertrouwen. Hij zou in 2006 bij de overname van een groot aandelenpakket door een investeerder 44 miljoen dollar (32,9 miljoen euro) aan smeergeld hebben betaald aan de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky. Ecclestone ontkent zijn schuld.

De aanklagers stemden in met een schikking vanwege de ‘lange procedures, Ecclestones leeftijd en andere verzachtende omstandigheden’, lieten ze weten. Ecclestone verwacht het bedrag binnen een week te betalen.

    • Annemarie Coevert