Brown Sugar

foto paulo withaker / reuters
foto paulo withaker / reuters

Zondagavond brandde een warenhuis vol suiker uit in Santos, Brazilië. Wat je hier ziet is dan ook niet een enorme sneeuwberg, maar verbrande suiker. Gistermorgen waren honderd brandweermannen ter plaatse om te redden wat er te redden viel. Ze wisten de brand bij suikerbedrijf Cosan gistermiddag onder controle te krijgen. Het blussen duurde enige tijd, omdat brandende suiker een laagje om zich heen heeft dat het binnendringen van water remt. De oorzaak van de brand is onbekend.

De export van ‘s werelds grootste suikerproducent zal door de beschadiging van het warenhuis worden geraakt. In een verklaring zegt Cosan dat maar één pand is beschadigd. Warenhuis tien had op dat moment 15.000 ton suiker in opslag. Daar bleef uiteindelijk niet veel van over.