Valverde wint San Sebastián

Alejandro Valverde wint voor de tweede keer in San Sebastián.
Alejandro Valverde wint voor de tweede keer in San Sebastián. Foto EPA

De Spanjaard Alejandro Valverde heeft de Clásica San Sebastián op zijn naam geschreven. De coureur van Movistar demarreerde in de laatste kilometers uit een kopgroep, met daarin onder anderen Bauke Mollema. De Groninger werd tweede, Joaquim Rodríguez legde beslag op de derde plek. De wedstrijd brak pas open bij de beklimming van de Jaizkibel. Aleksandr Kolobnev opende de aanval, maar werd al snel voorbijgereden door onder anderen Mikel Nieve en Valverde. Na de Jaizkibel ontstond er een kopgroep met Rodríguez, Valverde, Mollema, Nieve en Adam Yates. De Australiër kwam vier kilometer voor het einde ten val en kon niet meer om de prijzen meedoen. Valverde demarreerde op ruim drie kilometer voor de finish uit de kopgroep. De Spanjaard pakte tien seconden en gaf die voorsprong niet meer weg. Onder aanvoering van Mollema kwamen de achtervolgers veertien seconden na de Movistar-renner over de streep. (Novum)