De NS-service waar iedereen wél enthousiast van wordt, en wat je vandaag nog meer moet weten

Beeld NRC Q

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

NS loopt op één punt ver voor op T-Mobile en de Rabobank. Om dat te begrijpen: ontmoet ^KJ, oftewel Klaas-Jan.

Hij is de meest besproken webcare-medewerker van de NS. Zijn geestige tweets hebben een groeiende schare fans. Al valt het best mee hoe grappig hij is, als je het hemzelf vraagt.

Hoera bij PostNL

Dat we graag online shoppen is gunstig voor PostNL. De omzet van de pakketbezorging stijgt. PostNL kwam daarom begin juli al met een winst-hoera.

Er zijn meer lichtpuntjes voor PostNL. De prijs van de postzegel, kostenbesparingen door de brievenloze maandag, en dan zijn er nog de aandelen van TNT Express. Opvallend veel positief nieuws voor een bedrijf waar de medewerkers om de zoveel tijd staken. Gaat het nu echt beter met het bedrijf?

Achterdeuren

De Europese Unie straft Rusland met zware economische sancties. De ingrijpendste zijn gericht tegen Russische banken.
Maar ook energie en wapens vallen onder de beperkingen. De lidstaten hebben wel enige speelruimte: er zijn aardig wat achterdeurtjes.

Paniniparty

Wie bij Google in New York werkt, zit dagelijks in een van de grootste gebouwen van Manhattan. De locatie was al niet verkeerd: tussen 8th en 9th Avenue, vlakbij het Metropolitan Museum of Art.

In de pauze kun je er pingpongen, airhockey spelen of in bad. En vanaf vandaag: met 1.600 man tegelijk panini’s van La Place eten.

En verder…

Klik jij nooit klakkeloos op “Ja, ik accepteer deze cookies”? Dan ben jij precies zo iemand als Bits for Freedom zoekt.

In de VS liggen ijsmaker Ben & Jerry’s en moederbedrijf Unilever in de clinch over genetisch gemodificeerd voedsel.

Weet je nog, die smartphone met allerlei futuristische foefjes waarmee Amazon de strijd aanging met Apple en Samsung? Die verkoopt tot nu toe nauwelijks.

    • Anna Vossers