In beeld

Chaos of gezellige wanorde? Het vuil in Amsterdam

Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum, waarschuwde vorige week in nrc.next: Amsterdam gaat aan haar eigen succes ten onder. "Binnen afzienbare tijd worden de grenzen van deze groei bereikt. Iedereen die dagelijks de stad bezoekt, ziet dat: het zwerfvuil, de irritaties, de rijen. Amsterdam wordt vies, vuig en te vol." Is Amsterdam smerig? Is het viezigheid of een rafelrandje? Chaos of gezellige wanorde? Daarover zijn de meningen nog altijd verdeeld. Fotograaf Olivier Middendorp legde het vuil van Amsterdam vast.
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp
NRC / Olivier Middendorp