Ingenieursbureau Grontmij komt maar niet van zijn golfbaan af

Nog steeds is-ie niet verkocht, Golfbaan Naarderbos in ’t Gooi. Ruim een jaar geleden verkocht ingenieursbureau Grontmij de golfbaan aan de vennootschap Flevo Invest, die bestaat uit een groep private investeerders. Bijna 6 miljoen euro hadden ze er voor over. Maar toen er betaald moest worden, bleek Flevo Invest helemaal niet over die miljoenen te beschikken.

Nog steeds wil het beursgenoteerde Grontmij van de golfbaan af en is nu op zoek naar andere „geïnteresseerde partijen”, zo schrijft het bedrijf in zijn resultaten over het afgelopen kwartaal. Grontmij heeft zich er bij neergelegd dat Flevo Invest het geld waarschijnlijk nooit bij elkaar zou krijgen.

Afgelopen kwartaal leed Grontmij 10 miljoen euro verlies. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 1,3 miljoen euro. Het verlies wordt veroorzaakt door „buitengewone posten” en een boekhoudkundige aanpassing in de weergave van de resultaten. De omzet daalde afgelopen kwartaal met bijna 6 procent naar 169 miljoen euro.

Een kostenbesparingsprogramma moet er mede voor zorgen dat Grontmij weer winstgevend wordt. Dit jaar verwacht het bedrijf daardoor 11 miljoen euro te besparen.

Veder wil Grontmij zijn bedrijfsactiviteiten in Frankrijk verkopen. Dat verkoopproces ligt „op schema”, schrijft bestuursvoorzitter Michiel Jaski van Grontmij in een verklaring. Verschillende partijen zouden interesse hebben. Hij verwacht de eerste biedingen volgende maand te ontvangen.

Nu alleen nog geïnteresseerden vinden voor Golfbaan Naarderbos. Grontmij wil er nog steeds 6 miljoen voor hebben. De mislukte verkoop kostte ook nog geld, blijkt uit het kwartaalbericht: 200.000 euro.