Op het kantoor van Google New York lunch je bij… La Place

Foto AP

Nu ook in New York te verkrijgen: roomkaaspanini’s en aardbeiensmoothies van V&D. Of liever, van La Place, de restaurantketen van het warenhuis. Enige voorwaarde: je moet wel voor Google werken.

Want vanaf vandaag is het restaurant van het internetbedrijf - dat gevestigd is in hartje Manhattan - een heuse La Place. Daarvoor is de restaurantketen een samenwerking aangegaan met Restaurant Associations, de huidige cateraar van Google. De bedoeling is dat 1.600 mensen tegelijkertijd kunnen lunchen.

Wie niet meer bij de opening zal zijn is voormalig V&D-topman Jacob de Jonge, hij stapte vorige week op, zonder opgaaf van reden. Het warenhuis lijdt al meer dan tien jaar verlies en kondigde eerder dit jaar de zoveelste nieuwe strategie aan.

Onderdeel daarvan is ook het over de grens uitbreiden van La Place, het enige onderdeel van V&D dat wel goed draait. Het restaurant zit al in Duitsland en België, op Bali en nu dus ook in New York.

    • Bas van Kooij & Harrison van der Vliet