Groningen wint, Twente niet

FC Groningen heeft een knappe thuisoverwinning geboekt op Aston Villa. De Groningers wonnen het oefenduel met maar liefst 4-1. Na 33 minuten stond het al 3-0, door twee doelpunten van Tjaronn Chery en een goal van aanwinst Jarchinio Antonia. Dino Islamovic maakte vlak voor tijd de 4-1. Aston Villa deed tussendoor iets terug via Charles N’Zogbia. Filip Kostic speelde niet mee. De aanvaller was duizelig en werd uit de selectie gehouden. Leandro Bacuna viel in de tweede helft in bij de Premier League-club. De oud-speler van FC Groningen speelde van 2009 tot en met 2013 in de Euroborg. De generale repetitie voor het eredivisieseizoen, dat vrijdag begint, verliep voor FC Twente minder gunstig. De Enschedeërs verloren zaterdag in de eigen Grolsch Veste met 4-1 van Borussia Mönchengladbach. Voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder was het de eerste nederlaag van de voorbereiding. De Noor Torgeir Børven redde ruim twintig minuten voor tijd de eer van Twente. (Novum)