Financieel topman Essent weg

Financieel topman Arjan Blok van energiemaatschappij Essent is opgestapt. De Duitser Martin Muhr volgt hem op. Dat heeft een woordvoerder van Essent bevestigd. De Duitse krant Handelsblatt had gemeld dat het vertrek van Blok een eis was van Essents moederbedrijf RWE. Het Duitse energiebedrijf RWE zou ontevreden zijn over de ontwikkelingen bij Essent. Essent ontkent dat er een verband is tussen het vertrek van Blok en de resultaten van het bedrijf en stelt dat Arjan Blok aan „een nieuwe uitdaging toe is”. De nieuwe topman, Muhr, is afkomstig van RWE. RWE nam Essent in 2009 over voor 9 miljard euro. Essent heeft een moeilijk eerste kwartaal achter de rug. In Nederland en België daalde de omzet met 30 procent tot 1,7 miljard euro. Ook RWE presenteerde matige cijfers. Het bedrijf leed afgelopen jaar voor het eerst in zestig jaar verlies, 2,8 miljard euro. RWE komt op 14 augustus met de halfjaarcijfers. (NRC)