Echte burgers met echt vlees

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Vorige week gaf ik twee recepten voor vegaburgers. Misschien vreesde je al dat ik mij permanent tot het vegetarisme bekeerd had. Geen zorgen. Ik ben en blijf een overtuigd omnivoor. Daarom gaan we deze week vrolijk verder met ‘echte burgers met echt vlees’, zoals mijn kinderen dat plegen uit te drukken.

Vandaag een recept voor een kimchi-burger. Kimchi is een Koreaans bijgerecht gemaakt van gefermenteerde kool met onder andere knoflook, gember en pepers. Bij toko’s kun je kant- en-klare kimchi kopen, maar het is ook niet al te moeilijk om zelf te maken. Op het kookblog van de krant is een recept uit 2012 te vinden van collega Menno Steketee.

Vraag je slager om een stuk vang grof te malen, dat is namelijk ideaal burgervlees. Als dat niet lukt kun je natuurlijk ook gewoon rundergehakt gebruiken voor dit gerecht. De sesam-mayonaise kan behalve op deze kimchi-burgers bij van alles en nog wat worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld ook een fijne dip voor rauwkost.

    • Janneke Vreugdenhil